donderdag 29 maart 2012

Kunst in Parijs

Typisch Parijs … street art. Street art is onvermijdbaar in Parijs. Het is alsof je door een openbaar modern kunst museum loopt. Er is iets voor iedereen om van te genieten. Het is een echte speurtocht, de kunstwerken staan niet netjes naast elkaar als in een museum. Street art is verscholen achter de volgende bocht, als je omhoog kijkt zie je ze soms op de hoge gebouwen staan of beneden als je naar het voetpad kijkt. Street art, is niet zozeer het maken van een naam en het achterlaten van een merk zoals met graffiti. Het is meer een middel om met mensen te communiceren en hen iets te laten bekijken op een nieuwe manier. Dat is het grote verschil.

Er is een straat in Parijs, Rue Denoyez, in het 20stearrondissement waar al de muren helemaal geverfd, beplakt en ondergespoten zijn. Er is geen wit meer te bekennen. Het is een prachtig gezicht, een echte aanrader. Met street art heb je nooit de garantie dat het er de volgende week nog is, of zelfs de volgende dag.

Ik hoop dat je snel je uitstapje naar Parijs maakt, want street art zet je aan het denken en verbreedt je gedachtegang over wat men
verstaat onder kunst. Ik wens je heel veel kijk
plezier.

Bron:

Huffingtonpost.com (2011) Street Art Vs. Graffiti In Los Angeles
Geraadpleegd op 25 Maart 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten