donderdag 29 maart 2012

Een dag in Parijs

Typisch Parijs, een stad waar veel te zien is, maar hoe kun je nu het beste een dag doorbrengen in Parijs? Wat moet je gezien hebben voordat je Parijs weer verlaat? Te beginnen met de broodjes van een boulangerie. Een pain au chocolat, koffie, croissants en een sapje. Een ideaal begin van de dag.


Daarna is het tijd om Parijs te gaan ontdekken. Te beginnen met een bezoekje aan de Notre Dame, de kathedraal van Parijs. Een prachtig bouwwerk van buiten, maar ook van binnen de moeite waard. Binnen hangen prachtige kunstwerken, van schilderijen tot beelden. Naast de Notre Dame moet je ook een bezoekje brengen aan het Musée du Louvre. Het meesterwerk van Da Vinci, de Mona Lisa, is natuurlijk iets dat je gezien móet hebben. Het Louvre is uniek in de wereld, je moet er geweest zijn!


Tijd voor een lunch. Dit kun je het beste doen in het Place des Vosges. Een stadspark waar veel restaurantjes omheen liggen. Ideaal om even lekker tot rust te komen en te lunchen. Na de lunch is het tijd om een bezoekje te brengen aan de Champs Élysées, één van de bekendste winkelstraten ter wereld. Na een dag Parijs mag de Eiffeltoren niet ontbreken. Dus tijd om de zonsondergang te gaan bekijken vanaf de top van de Eiffeltoren.
Natuurlijk is er nog veel meer te zien in deze stad, maar dat kun je het beste zelf gaan ontdekken door een bezoekje te brengen aan Parijs.





Bronnen:
Stedentrippers.nl Parijs, (2009) Champs-Élysées
Geraadpleegd op 12 maart 2012

Gasamen.nl Parijs, (2002) Musée du Louvre
Geraadpleegd op 12 maart 2012

Gasamen.nl Parijs, (2002) Notre Dame
Geraadpleegd op 12 maart 2012


Youropi.com – jouw stadsgids, Parijs, (2012) Place des Vosges
Geraadpleegd op 12 maart 2012




Geen opmerkingen:

Een reactie posten