donderdag 29 maart 2012

Mode en winkelen













Typisch Parijs is mode. En dat klopt ook, want Parijs is de mode hoofdstad van de wereld, de stad waar van oorsprong de Haute Couture vandaan komt en de stad waar als één van de eerste de nieuwste mode wordt gedragen. Als mode liefhebber moet je dus een keer in Parijs zijn geweest.


De haute couture bestaat uit exclusieve kledingstukken. Deze kleding is op maat gemaakt voor de drager ervan. Vooral grote merken maken deze kleding. Met grote merken bedoel ik natuurlijk echt dé grote merken. Zoals Dior, Chanel en Jean Paul Gaultier. Zelf vind ik deze mode best bijzonder. Er worden altijd maar een paar kledingstukken gemaakt. Dan zie je ze één keer op de catwalk of de rode loper en daarna zie je ze nooit meer. Toch denk je vaak ‘wauw’ en ga je op zoek naar soortgelijke kleding. Maar dit vind je dan nooit of is boven je budget.  Gelukkig is er ook andere mode dan alleen de haute couture. Er zijn honderden winkeltjes in allerlei soorten prijsklasses waar je toch de nieuwste mode kunt vinden. Alleen  zijn deze wel verspreidt over de verschillende arrondissementen die Parijs heeft.

Voor veel mensen is Parijs extra aanlokkelijk want het biedt de Paris Pass aan alle toeristen. Zij kunnen hiermee gratis naar bezienswaardigheden, maar ook met korting shoppen en in sommige winkels een cadeautje ophalen. Ik denk dat shoppen in de haute couture, en de modestad Parijs een hele happening is!






Bronnen:
Suprisetickets.nl Parijs, (2012) Shoppen in Parijs: 101 tips!
Geraadpleegd op 13 maart 2012


Blogspot.com Parijs, (2011)Winkelen in Parijs – de modestad bij uitstek
Geraadpleegd op 13 maart 2012

Gemeentemuseum.nl, haute couture, (2005) Haute Couture
Geraadpleegd op 3 april 2012

1 opmerking: